Hesteskolen

Hesteskolen

- Passer for deg som er genuint interessert i hest og ønsker å lære mer om hesten.

- Ønsker du å holde av en uforpliktende plass på kurset, så kan du gjøre det her.

   Jeg kontakter deg så snart kurskalenderen er helt klar:) 

Om kurset: 

Uansett om du steller hesten noen timer en dag i uka, har hest på fôr, eller egen hest, er det viktig å ha en del grunnkunnskaper om hesten. Dette er ikke bare viktig for din egen og hestens sikkerhet, men også for andre som befinner seg i din umiddelbare nærhet. Alle aktivitetene hos oss kjer på hestens premisser, vi unngår å bruke tvang. I stedet trener vi på forståelse pg samhandling. 

Jenter steller og hester koser seg
Selv når man steller og børster, er det viktig med endel grunnkunnskaper om
hesten for å øke sikkerheten

Kursdagen er to delt:

Hver gang gang gjennomgår vi både teori og praksis med hestene. Teori gjennomgås i stallen med hester og utstyr, både en og en og i grupper. Praksisen foregår med hesten på ridebanen eller på tur i skog og mark.

Deltakerne steller og klargjør hestene selv hver gang som endel av kurset. Dette for å bli bedre kjent med hesten, lære seg om de daglige rutinene og få gode rutiner allerede fra starte av:)

Hesteskolen 1: Fokus på å bli kjent med hesten, dens instinkter, handlignsmønster og om dens kropp. Deltaker lærer også korrekt stell og bruk av utstyr. I praksis lærer deltaker både å håndtere hesten fra bakken og ridning. Vi fokuserer på å utvikle rytters balanse, lære om rideveier og gangarter.

Kurset bestås ved en teoriprøve og ved vurdering av instruktør

Hesteskolen 2: Fokus på å videreutvikle forståelsen av hesten, men vi starter også å lære om dens helse og forebyggende tiltak for både skader og sykdommer. Vi begynner også med treningsteori. I praksis fortsetter vi med å styrke egen balanse og bedre kontroll av hesten. Vi jobber mye mot bruksridning slik at deltaker lærer å håndtere hesten i forskjellige situasjoner som kan oppstå blant annet på tur. Deltaker fortsetter også å utvikle sine ferdigheter fra bakken og vi prøver ut blant annet longering og tømmekjøring. Opplæring i stallarbeid vil også være endel av kurset

Kurset består ved min 80% rett på teoriprøve samt bestått på en praktisk prøve.

Etter bestått Hesteskolen 1 og 2 vil deltaker være klar for å bli hestepasser. En hestepasser er en person som hjelper til med stell, oppsaling og bistår under hestens trening. En trener, eier eller forvert har hovedansvaret for hesten.

Hesteskolen 3: Fokus på å planlegge og tilrettelegge hesteaktiviteter og om hvordan enkelte øvelser påvirker hesten. Vi dykker dypere ned i hestens kropp, helse og rutiner. I praksis fortsetter vi med ridning mot bruksridning og tømmekjøring. På dette kurset starter vi også med andre bakketreningsformer.

Kurset bestås ved min 80% rett på en teoriprøve samt bestått på en praktisk prøve.

Etter bestått Hesteskolen 1,2 og 3 vil deltaker være klar for å ha hest på for. En person som har hest på for har ansvar for all aktivitet med hesten den avtalte dagen. En trener eller eier har likevel hovedansvaret.

Hesteskolen 4: På dette kurset lærer vi om foringsteori, hvordan planlegge trening over tid og vi fordyper oss i forskjellige treningsmetoder og prinsipper.

Kurset bestås ved min 80% rett på en teoriprøve og bestått en praksis prøve.


Generelt om Hesteskolen vil man lære om: 

- sikkerhet 

- håndtering og trening av hesten

-  hestens kropp

- de vanligste sykdommene og skadene

- foring

- stallarbeid

Videre vil deltakerne trene opp sine ferdigheter i forskjellige aktiviteter med hest, som

- frihetsdressur

- tømmekjøring 

- ridning

- longering


Ut på tur Tømmekjøre Exhina Exhina og Stine
Vi rir både på tur og på banen Deltakeren lærer å tømmekjøre hesten for bedre samarbeid
og kommunikasjon
Det er viktig å kle seg etter vær og føre. Varme klær og reflekser er viktig på vinteren. 

 

 

Kurset varer min. 2 klokketimer pr gang. 

Kurset består av 13 kursdager, 1 dag hver uke.

Det er ikke kursdag i skoleferier som høst-, vinter-, påske-, og sommerferie

Alder: Fra 10 år