Frihetstrening

Det er mange måter å motivere hesten på, akkurat som mennesker. På dette kurset vil vi gå gjennom forskjellige måter å trene hesten på basert på frihet og valgmuligheter.  

Frihetsdressur med Exhina
Hesten er et lekent vesen, som liker å lære ting og være med på det som skjer. Vi trenger ikke utøve makt eller tvinge den til å utføre våre ønsker. Det finnes en annen måte :) Å være med mennesker skal være GØY for hesten. En glad, rolig og harmonisk hest med valgmuligheter vil gjerne være sammen med mennesker. 
For meg handler hestetrening om harmoni, balanse, lek og moro. Man trenger ikke være hestens leder eller sjef for at forholdet hest/mennesket skal fungere. Vi trenger ikke bære alt ansvaret på våre skuldre. Hesten er fult ut kapabelt til å ta gode avgjørelser på egenhånd, bare vi tør å slippe litt løs. 
Frihetsdressur med Fant og Timian
Timian løslongeres i frihetsdressur

Hesten skal aldri behøve å være redd for at mennesker skal gjøre den vondt eller utøver makt over den. Et godt vennskap baserer seg på gjensidig tillit og samarbeid, der begge får være med å bestemme litt hver. Et godt vennskap gir trygghet. Et godt vennskap bygger begge parter opp uten å bryte den ene eller begge ned. Et godt vennskap er det vi bør strebe etter med våre hester, fordi det vil gi oss alle en bedre hverdag sammen, under treningen eller på konkurransebanen.


Praktisk informasjon:
Kurset varer min. 3 timer pr gang
Fra 10 år