Frihestdressur med Exhina

5.10.14

Frihestdressur med Exhina og Stine

 

Frihestdressur Exhina og Stine

Frihestdressur er en stor del av vår hverdag. Sammen med hesten skal man på best mulig måte gjøre øvelser som styrker

 samarbeidet med hverandre, men også hestens muskulatur. I frihestdressur står kontakt, kommunikasjon og motivasjon i fokus. Hesten går helt løs og man har ingen andre hjelpemidler enn kanskje en peke- og kløpinne. Denne bruker jeg rett og slett til å klø hesten med når den har vært veldig flink, eller jeg viser vei hvor den skal gå.

Frihestdressur er nesten som en dans. Sammen med henne beveger jeg meg rundt, gjør bestemte øvelser eller vi finner på nye sammen. Noen ganger fører jeg og andre ganger fører hun. Det er viktig for meg at hun også får være med å bestemme hva vi skal gjøre. Når Exhina forstår at jeg forsøker å lytte så finner hun på de utroligste ting:)

Frihestdressur med Exhina og StineDet er en herlig følelse når jeg opplever disse øyeblikkene av 100% kontakt sammen med Exhina. Det varer ikke alltid hele økten. Noen ganger er det bare noen små sekunder, andre ganger er det lengre perioder. Likevel, jeg lever for disse øyeblikkene når det føles som at det bare er oss to i verden og vi danser rundt på engen sammen.