Frihetsdressur med gutta-krutt:)

6.9.14

Mere "frihets-feltritt" egentlig..

Fant og Timian Bakketrening

Med kommunikasjon og motivasjon i sentrum blir gutta gjerne med på leken

I dag tok jeg med Fant og Timian ned til gården en tur, mens resten av flokken ble igjen på sommerbeitet. Det viste seg fort at de syntes det var litt ensomt uten resten av gjengen så jeg fulgte nøye med de. Etter en liten stund gikk jeg opp til dem for å si hei, noe de så ut til å sette pris på. Derfor tok jeg en pause fra det jeg holdt på med og fant på noe med gutta en stund istedenfor.

Veldig morsomt og ikke minst koselig å bruke tid sammen med de. Uten en bestemt plan, helt løse og uten bruk av utstyr og hjelpemidler må man samarbeide med hestene. Og samarbeid er jo en to-veis-greie. Alle får være med å bestemme litt hver og sammen finner man felles aktivitere som alle vil være med på. Noen ganger ledet jeg ann, og andre ganger fulgte jeg etter.

Sprangtrening ala Timain

Det er en opplevelse i seg selv å bare legge alle regler og normer til siden og bli med hesten dit den vil gå. Vi fant noen fine runder hvor vi utfordret balanse, styrke, smidighet og koordinasjon. Vi brukte skogen og klatret i bakkene, gikk over "bommer" og slangelinjer mellom trærne. En bit av hverdagslykke for meg:)

*Stine*

Sprangtrening ala Timian

Fant, en blid fyrTimian


 

 

 

 

To fornøyde typer koser seg med skogen som sin trenings arena

*Stine*